Hyundai/Subaru

Holmgrens Bil förvärvar tre av våra anläggningar.

Holmgrens Bil är ett familjeföretag som sedan 1960 bedriver bilhandel i Småland och Blekinge. Från och med september kommer Holmgrens att finnas verksamma på hela 27 anläggningar i sex län.

”Jag är extremt glad över att den här affären har kunnat sys ihop” säger Benny Holmgren, ägare till Holmgrens Bil. Företagen passar synnerligen väl tillsammans. Dels är båda företagen familjeägda och med liknande värdegrunder, dels passar varumärkesportföljerna väl ihop. Frontbilar Sisjön AB representerar Hyundai och Subaru. ”Hyundai är sedan länge ett av våra allra ”tyngsta” varumärken och Subaru är ett märke vi investerat mycket i de senaste åren. Det är med stor ödmjukhet vi tar över verksamheten. Björn Hagman har under många år bedrivit en väldigt väl fungerande och lönsam verksamhet och skapat ett företag som har ett synnerligen gott rykte i branschen, både hos kunder och hos generalagenter. Inom varumärket Hyundai har man under 10 års tid varit en av Sveriges främsta handlare!” säger Benny Holmgren.

”Det har varit en otroligt stimulerande och spännande tid men det är dags att gå vidare och då känns detta beslut rätt – att med en ny ägare som med friska krafter och nya visioner fortsätter att investera för att utveckla vår position i Storgöteborg. För alla anställda borgar detta beslut för att utvecklingen inte avstannar utan i stället att nya möjligheter skapas genom den nya och större koncern som Frontbilar Sisjön AB kommer att ingå i” säger Björn Hagman.

”Holmgrens Bil har haft stora framgångar i Småland och namnet Holmgrens är välrenommerat och respekterat av branschen. En stark ägare med en mycket god kännedom om bilbranschen bidrar till att valet av Holmgrens Bil som köpare är välgenomtänkt.” fortsätter Björn Hagman.

Förvärvet gör Holmgrens Bil till ett av det största bilföretagen i Göteborg. I början av året förvärvades Göteborg Motorgrupp som säljer Peugeot, Opel och Mazda. Efter den här affären kommer Holmgrens Bil alltså att inneha representationen för hela 5 varumärken i Göteborg.