Andreas Palicka väljer CUPRA

En av världens absolut bästa målvakter väljer CUPRA Leon Sportstourer e-Hybrid - Hos Frontbilar

Frontbilar kan stolt presentera svenska handbollslandslagets, Paris Saint-Germains och en av världens absolut bästa målvakter – Andreas Palicka som ny partner! Andreas och svenska handbollslandslaget genomförde tidigare i år en riktig bragd när dom tog Sveriges första EM-guld på 20 år, där Andreas var lagkapten och en av de absolut viktigaste spelarna. 

Andreas håller just nu på att förbereda sig för ett stundande EM i januari 2023 som dessutom går av stapeln i Tyskland där Sverige har planer på att försvara sitt guld! Vi på Frontbilar är stolta att kunna stötta Andreas i hans satsning!   • Första känslan är att du som spelare och CUPRA som märke har en del gemensamt – adrenalin, pondus och inte minst känsla är några som spontant känns slående! Hur skulle du beskriva dig själv på planen?

Jag skulle beskriva mig själv som en energisk känslomänniska på plan, som är fullpumpad med adrenalin och alltid ger allt. Jag strävar alltid efter att vinna och få ut Max av mig själv och mina lagkamrater.

  • EM-Guld, första på 20år för svensk handboll. Beskriv känslan!

Den känslan går knappt att beskriva, det var svårt att ta in vad som egentligen hände där i Budapest i januari. För mig räcker inte superlativ som fantastiskt eller magiskt. Jag kan bäst beskriva det som det största som hänt mig på handbollsplan och något jag alltid kommer titta tillbaka på med ett leende:-)

  • Efter många år i Tyskland väntar ett nytt äventyr i Frankrike och Paris. Vad har du för förväntningar och mål?

Ja, 13 år i Tyskland och 1 i Danmark och nu väntar nytt land,språk och utmaningar i PSG. Jag kände direkt att projektet i PSG lockade för det är en typ av projekt jag inte prövat på ännu i min karriär, det är en väldigt stor klubb och en otrolig press på att leverera, som jag nämnde innan strävar jag alltid efter att vinna och därmed gillar jag den inställningen och pressen som sätts i PSG. Det rimmar helt enkelt bra med den jag är som människa och på den tidpunkten jag och familjen befinner oss på i livet.

  • Du må flytta till Frankrike men nu får du äran att köra ett märke från solen och Spanien – CUPRA. Vad är dina intryck och tankar så här första tiden med din CUPRA Leon Sportstourer e-Hybrid 245hk?

Min Leon är fantastisk, jag är imponerad över hur bra den är i många olika sammanhang. Inte bara jag utan hela familjen är väldigt nöjda med komforten och prestandan och hur pass lättkörd den är. Det är verkligen en bil jag kan rekommendera både för familjer och för enskilda, den uppfyller alla behov man söker, sen är den ju väldigt pigg också vilket inte gör det hela sämre så att säga.

Andreas Palicka

Svenska handbollslandslagets och Paris Saint-Germains målvakt

  •  
  •  
  •  
  •  

Upptäck CUPRAs modeller


CUPRA närmare än någonsin

- Upplev CUPRA, på riktigt, hos CUPRA Hisingen | Frontbilar i Göteborg